Taalmuseum zoekt een stagiair(e) communicatie

Stagiair(e) communicatie gezocht voor een grote publiekscampagne over het Nederlands.

Publiekscampagne

In december organiseert het Taalmuseum een groots festival om de Nederlandse taal in het zonnetje te zetten. Ter voorbereiding op het festival zet het Taalmuseum een grote publiekscampagne op. Het museum vraagt aan zoveel mogelijk Nederlanders wat zij het mooist vinden aan het Nederlands. Onze vormgever ontwikkelt kleurrijk campagnemateriaal in de stijl van het Taalmuseum.

De campagne is zowel fysiek als digitaal: we benaderen mensen online, op straat en op plekken in de publieke ruimte. De resultaten van deze campagne vormen de basis voor een groot festival over het Nederlands, een tentoonstelling en een publicatie.

Jouw rol

Als stagiair(e) communicatie:

• Denk jij op strategisch niveau mee over de invulling en uitvoering van de campagne.
  • Produceer je (multimedia) content om de campagne te ondersteunen.
  • Beheers jij onze social mediakanalen.
  • Ga je de straat op en benader je mensen voor een bijdrage aan de campagne.
  • Zet je partnerschappen met andere organisaties op.

We zoeken

We zoeken een enthousiaste stagiair(e) die zich deze zomer in wil zetten voor onze campagne. We zoeken iemand die in de zomermaanden voor twee dagen in de week beschikbaar is.

Het Taalmuseum is een kleine organisatie, en werkt enkel met zzp’ers. We hebben geen eigen kantoor. We zijn daarom op zoek naar iemand die zelfstandig werkt, en goed met de rest van het team communiceert. Eens per week zitten we samen met het team om de week voor te bereiden en taken door te spreken. De rest van de tijd werk jij zelfstandig. Je deelt zelf je tijd in.

We bieden

We bieden een interessante leerervaring. Naast campagnevoeren leer je meer over het Taalmuseum en de manier van werken van het museum.

Je krijgt veel vrijheid en kunt dit project om je vakantie heen plannen. Ook bieden we een stagevergoeding, en vanzelfsprekend is een aanbevelingsbrief onderdeel van de afronding van de stage.

Vervolgstappen

Interesse? Stuur vóór 19 juni een korte motivatie en je cv naar communicatie@taalmuseum.nl t.a.v. Tessa Askamp. Ook video-sollicitaties zijn van harte welkom.

Gesprekken vinden plaats in de laatste week van juni.

N.B. Het Taalmuseum verwijdert alle correspondentie met persoonlijke informatie (e-mails, brieven, cv's) maximaal vier weken na sluitingsdatum van de vacature.