De zin van taal

expositie

In opdracht van LUCL en LUCAS presenteerde Het Taalmuseum van september tot november 2018 een expositie, die een dwarsdoorsnede bood van Leids taalonderzoek: De zin van taal | Language for society.

Actuele vraagstukken
Vragen rond identiteit, digitalisering, gezondheid en innovatie houden de gemoederen bezig en bepalen het nieuws en maatschappelijke discussies. Met de tweetalige expositie De zin van taal | Language for society laat Het Taalmuseum zien hoe taal- en cultuuronderzoek dergelijke debatten kan verrijken.

Foto’s en interviews
Voor de expositie deelden wetenschappers hun inzichten en verbeeldde fotograaf Thalia de Jong de maatschappelijke vraagstukken waar taalwetenschappers een bijdrage aan leveren. Deze zijn te vinden in de expositie en in het magazine dat bij de expositie verschijnt. De expositie De zin van taal | Language for society komt tot stand in opdracht van de onderzoeksinstituten Leiden University Centre for Linguistics (LUCL) en Centre for the Arts in Society (LUCAS) van de Universiteit Leiden.

Magazine
Onze eerste inventarisatie is te vinden in het magazine De zin van taal | Language for society. Het tweetalige magazine is gratis te verkrijgen bij een bezoek aan de tentoonstelling. Het is HIER (.pdf) ook online te downloaden.Denk mee!
De zin van taal | Language for society is een eerste verkenning van de bijdrage van taalonderzoekers aan actuele vraagstukken. Uiteraard is deze bijdrage veel groter dan onze selectie. De komende tijd verzamelen we daarom meer voorbeelden van taalonderzoek dat bijdraagt aan actuele vraagstukken en het gesprek over onze toekomst. Help je mee? Deel jouw voorbeeld met ons via info@taalmuseum.nl !