Het Grote Taalmuseum Vakantieboek

In 2019 organiseerde het toen vijf jaar jonge Taalmuseum De Vrolijke Viering van het Nederlands. Het museum heeft altijd een positieve en inclusieve benadering van taal gekend, en deze campagne moest dan ook het mooiste en beste van de Nederlandse taal naar boven halen. Mensen werden gevraagd naar hun favoriete woord, zinsnede, gedicht, gezegde, spreekwoord of lied in de Nederlandse taal in te zenden. Dit leverde een schat aan prachtig Nederlands op.

Om deze rijkdom niet verloren te laten gaan, besloten we een groot deel te publiceren. En toen kwam Corona. Het eindeloze binnen zitten en de aanhoudende reisbeperkingen brachten voor veel mensen verveling en een verlangen naar nieuwe vormen van vermaak. Daarom werd de publicatie geen gewoon boek, maar een ouderwets én modern vakantie. Met verhalen, gedichten, quizzen, puzzels, spelletjes, kleurplaten, tips en al het andere wat je in een goed vakantieboek mag verwachten. 

De inhoud is een bonte mengeling van bijdrages aan de Vrolijke Viering van het Nederlands en allerlei moois rond het thema vakantie in de meest brede zin. Ook over thuisblijven, want op vakantie gaan is niet voor iedereen weggelegd. Het Grote Taalmuseum vakantieboek is dus voor alle vrije tijd; voor uitgaanders en thuisblijvers, voor globetrotters en huismussen, voor jetsetters en campinggasten.

Het Grote Taalmuseum Vakantieboek is voor €14,95 te koop in onze Taalwinkel!