Viering van het Nederlands

Vrijdag 13 december: de Vrolijke Viering van het Nederlands

Op vrijdag 13 december viert het Taalmuseum de Nederlandse taal op grootse wijze tijdens De Vrolijke Viering van het Nederlands in het Leidse Volkshuis: een avond vol theater, muziek en verhalen over de enorme rijkdom en verscheidenheid van het Nederlands. Samen met de Mus hebben we een mooi programma samengesteld. Op het podium staan onder anderen schrijver AL Snijders, schrijver en dichter Marieke Lucas Rijneveld, taalwetenschapper Vivien Waszink, theatermaker en historicus Eveline van Rijswijk, dichter René Oskam en de band de Woezels.

Wat: de Vrolijke Viering van het Nederlands
Wanneer: vrijdag 13 december
Inloop: vanaf 20.00
Start programma: 20.15
Borrel: 22.15-00.00
Waar: het Leidse Volkhuis, Apothekersdijk 33A Leiden
Prijs: €15 (inclusief drankje)

Tickets koop je hier.

Campagne

Het Taalmuseum organiseert een grootschalige publiekscampagne. Hiervoor vragen wij jou en zo veel mogelijk andere Nederlandssprekenden naar hun favoriete woord, gedicht, boek, gezegde, zinsnede, wettekst, uitspraak of andere taaluiting. Al deze bijdragen samen vormen een grote verzameling fascinerende stukjes Nederlands die inspiratie vormt voor de invulling van het festival. Doe jij ook mee? Op onze campagnepagina kun je jouw bijdrage achterlaten of mail je mooiste stukje Nederlands naar nederlands@taalmuseum.nl.