Vrolijke Viering van het Nederlands

Op vrijdag 13 december vierde het Taalmuseum de Nederlandse taal in het Leidse Volkshuis. Tijdens een avond vol theater, muziek en verhalen maakten we op vrolijke wijze duidelijk hoe divers en rijk het Nederlands is. Samen met de Mus hebben we een mooi programma samengesteld. Op het podium stonden schrijver AL Snijders, schrijver en dichter Marieke Lucas Rijneveld, taalwetenschapper Vivien Waszink, theatermaker en historicus Eveline van Rijswijk, dichter René Oskam, historicus Ad van Liempt en de band de Woezels.

Dank voor jullie komst!

Campagne

Ook een bijdrage leveren aan de campagne? Dat kan nog steeds! Wij vragen jou en zo veel mogelijk andere Nederlandssprekenden naar hun favoriete woord, gedicht, boek, gezegde, zinsnede, wettekst, uitspraak of andere taaluiting. Al deze bijdragen samen vormen een grote verzameling fascinerende stukjes Nederlands. Doe jij ook mee? Op onze campagnepagina kun je jouw bijdrage achterlaten of mail je mooiste stukje Nederlands naar nederlands@taalmuseum.nl.