Nacht van Ontdekkingen

Night of discoveries

Taal en tijd wereldwijd

Hoe wordt tijd ervaren aan de andere kant van de wereld? En welke sporen zie je daarvan terug in taal? Op 15 september 2018 deed Het Taalmuseum mee met de Nacht van Ontdekkingen. Het thema was dit jaar 'Tijd'. Het Taalmuseum presenteerde in Old School het programma Identitijd wereldwijd. De Leidse taalonderzoekers Jeroen Wiedenhof, George Saad en Maarten Mous lieten zien hoe in China, Oost-Indonesië en Afrika over tijd wordt gesproken.

Foto: George Saad

Language and time all over the world

How do people on the other side of the world experience time? And what traces of that perspective are visible in language? Het Taalmuseum presented a program in Old School during the annual Nacht van Ontdekkingen (Night of Discoveries) on 18 September 2018. The Leiden language researchers Jeroen Wiedenhof, George Saad and Maarten Mous showed how people in China, East-Indonesia and Africa talk about time.